Uit De Grond - logo

Welkom op het Uit de grond blog! Uit de Grond is een online marktplaats waar je direct van kleine en duurzame boeren en voedselproducenten uit de regio kan afnemen.

Benieuwd welke boeren en producenten er in jouw buurt leveren?

Wie wil er gratis biologisch Wagyu entrecote of ribeye?

Gepubliceerd op 09 Jun 15

We twijfelde even toen de zoon van biologische Wagyu koeienboer Jan Steenbergen ons benaderde om hun Wagyu vlees aan te bieden op uitdegrond.nl. Mooi vlees, biologisch, direct van de Nederlandse boer, gras gevoerd en een speciaal Japanse runderras met bijzonder vlees. Een goed verhaal, maar ook goed geprijsd. Een entrecote van 250 gram heeft de verkoopprijs van 14.95, een ribeye van 350 gram 18.95. Een flink bedrag voor een stukje vlees.

Toen we het zelf klaarmaakte, verdween de twijfel. Beter dan de beste biefstuk. Wagyu vlees is niet te vergelijken met normaal rundvlees. Wagyu rundvlees bakt zelfs de grote kluns mals. Dit komt doordat het vlees geaderd is met vet, waardoor het niet droog bakt. Het vlees is mals als boter en heeft weinig meer nodig dan een beetje peper en zout.

Het Wagyu rund kent zijn oorsprong in Japan en staat bekend om de extravagante verhalen: Voor de beste biefstuk vraagt men in Japan meer dan 4000 euro de kilo. De koeien worden gemasseerd voor extra mals vlees en hebben een dieet wat voornamelijk uit bier bestaat (en dan ook nog is Japans bier, weet niet hoe dat smaakt). Zo gek maken ze het niet in Nederland, maar het blijft een bijzonder stukje vlees met een exotisch tintje.

Nou kunnen we het team van uitdegrond.nl mooie verhalen vertellen en hoog van de toren blazen, maar mooier zou zijn als een paar objectieve liefhebbers hun ervaringen delen. Daarom willen we 2 entrecotes en 2 ribeyes weggeven. In ruil daarvoor willen we een verslag (300+ woorden) en een handvol fototjes. Het vlees zal worden thuisbezorgd in de regio Amsterdam op woensdagavond 17 juni.

Interesse? Mail naar: tosh@uitdegrond.nl

Voor de kenner: het Wagyu vlees van Jan Steenbergen heeft een marmering tussen de 7 & 8.

Uit de grond is gestopt, maar Boeren & Buren zet het werk voort! Vind de Buurderij in jouw buurt, of open er zelf één!

Bij Boeren & Buren bestel je online lokale groente, fruit, zuivelproducten, ambachtelijk brood, (bio-)vlees en nog veel meer. Op de “Buurderij” ontvang je je bestelde producten rechtstreeks van de producent.

Lees meer op boerenenburen.nl