Uit De Grond - logo

Welkom op het Uit de grond blog! Uit de Grond is een online marktplaats waar je direct van kleine en duurzame boeren en voedselproducenten uit de regio kan afnemen.

Benieuwd welke boeren en producenten er in jouw buurt leveren?

Buffels gespot! Verse buffelmozzarella van Nederlandse bodem (filmpje)

Gepubliceerd op 25 May 15

Gennaro en Alessandro, twee italiaanse vakmannen uit Napels, maken op de Buffalo Farm Twente rauwmelkse mozzarella. Dus heerlijke kaas op italiaanse wijze gemaakt van de melk van waterbuffels die op Twentse bodem leven. Zo is de kaas nog verser dan je gewend bent. De verse buffelmozarrela is sinds twee weken te krijgen op uitdegrond.nl en nu al een van de meest populaire producten!

Buffalo Farm Twente, voorheen een boerderij waar koeien en varkens gehouden werden. Tegenwoordig koeien en waterbuffels. De koeien zijn inmiddels gewend aan de waterbuffels en het jongvee groeit samen op. In de zomerdagen zijn de waterbuffels aan het grazen in één van onze weides, naast de weide waar de koeien grazen.

Kijk hier een kort filmpje waarin Gennaro en Allesandro aan het werk zijn:

De kazen

Op Buffalo Farm twente maken verschillende kazen waaronder de verse mozzarella en de Caciocavallo kaas. De eerste kennen wij allemaal, is spierwit van kleur en licht zoet van smaak. Buffelmelk komt zacht over maar smaakt maar zeker niet flauw. En zo smaakt de mozzarella van Buffalo Farm Twente ook.

De waterbuffels

In Europa worden waterbuffels gehouden voor de melkproductie en dan voornamelijk in Italië. Momenteel zijn er acht bedrijven in Nederland die waterbuffels melken. Het voornaamste eindproduct van deze melk is Mozzarella.

De waterbuffel is wel degelijk anders dan een koe. De waterbuffel is sterk, stevig, kortere poten, voornamelijk zwart met lange dunne haren. Tevens knort een waterbuffel. In warmere gedeeltes van de wereld ligt de waterbuffel graag in het water of in de modder om af te koelen.

Het rantsoen voor de waterbuffel is structuurrijker. De waterbuffel geeft aanzienlijk minder melk dan een koe namelijk rond de 2.000 en 2.300 kg/jaar. Het vetpercentage van de waterbuffel is hoger nl. 7,5% vet met een eiwit van 4,5%.

Wil je ook verse buffelmozarella en andere duurzame voeding van kleine, onafhankelijke voedselproducenten en boeren? Klik hier om naar de marktplaats te gaan.

Uit de grond is gestopt, maar Boeren & Buren zet het werk voort! Vind de Buurderij in jouw buurt, of open er zelf één!

Bij Boeren & Buren bestel je online lokale groente, fruit, zuivelproducten, ambachtelijk brood, (bio-)vlees en nog veel meer. Op de “Buurderij” ontvang je je bestelde producten rechtstreeks van de producent.

Lees meer op boerenenburen.nl