Uit De Grond - logo

Welkom op het Uit de grond blog! Uit de Grond is een online marktplaats waar je direct van kleine en duurzame boeren en voedselproducenten uit de regio kan afnemen.

Benieuwd welke boeren en producenten er in jouw buurt leveren?

Je eigen cherrytomaten op terras of balkon! (beperkte voorraad)

Gepubliceerd op 22 May 15

We hebben vanaf vandaag kleine tomatenplantjes van de Jorishoeve beschikbaar. Kan op balkon of in de tuin. In augustus en september heb je dan tomaten van eigen oogst. Niks lekkerder dan tomaten vers van de plant :).

De voorraad plantjes is beperkt, we hebben genoeg voor deze week en misschien volgende week.
Klik hier om te bestellen

Plantinstructies

Het tomatenplantje kun je in een grote pot planten en dan goed verzorgen. Maar wat vaak nog beter werkt is om het in potgrond zakken te planten. Koop een 40 liter zak potgrond; genoeg voor drie plantjes en maak er een minimoestuin van. (Er zijn ook speciale tomatenzakken te koop, maar gewone potgrond gaat ook prima.)

Snijd de zak open, zet de drie plantjes er in op een rij en geef ze royaal water. Geef ze na zes tot acht weken regelmatig vloeibare plantenvoeding of langwerkende mestkorrels, zodat ze goede tomaten blijven produceren. Er is ook speciale tomatenvoeding te verkrijgen.

Vol op zon en water!

Belangrijk: tomaten houden van zon. Dus plaats ze op een zonnige plek op terras of balkon (of in de tuin). Je moet ze goed water geven iedere dag. Maar ze houden niet van regen!

Opbinden en dieven

Het streven is naar een opwaartse plant met veel tomaten. Teveel groen gaat ten koste van de vruchten. De kerstomaat is een klimtomaat en dat betekent dat je ze goed moet opbinden aan de hoofdtak. Andere takken kun je knippen of dieven. Bij dieven haal je de okselscheuten weg, dit doe je door de dief tussen duim en wijsvinger te nemen en voorzichtig weg te breken. Dit doe je regelmatig. bij ongeveer twee meter knip je hem af.

In augustus & september kan er dagelijks geoogst worden.

Uit de grond is gestopt, maar Boeren & Buren zet het werk voort! Vind de Buurderij in jouw buurt, of open er zelf één!

Bij Boeren & Buren bestel je online lokale groente, fruit, zuivelproducten, ambachtelijk brood, (bio-)vlees en nog veel meer. Op de “Buurderij” ontvang je je bestelde producten rechtstreeks van de producent.

Lees meer op boerenenburen.nl