Uit De Grond - logo

Welkom op het Uit de grond blog! Uit de Grond is een online marktplaats waar je direct van kleine en duurzame boeren en voedselproducenten uit de regio kan afnemen.

Benieuwd welke boeren en producenten er in jouw buurt leveren?

Gevulde Paprika met Mozarella op zijn Italiaans (peperonata piemontese)

Gepubliceerd op 14 May 15

In Piëmont (Italië) worden paprika’s op vele manieren gegeten en soms ook gevuld.  

Onderstaand recept is met wat brood en salade een volwaardige maaltijd.  Het is in Italie niet standaard om er ansjovis en/of mozzarella bij te eten. Je kunt ter vervanging eventueel nog wat  groenten toevoegen als 1 selderijstengel in blokjes. 

Nodig voor 4 personen:

  • 8 tomaten, klein gesneden, zaad verwijderd  of meer kleine cherry-tomaten; gehalveerd, zaadjes verwijderd. (de tomaten kunnen naar eigen keuze wel of niet ontveld worden)
  • Zout en peper
  • 4 paprika’s
  • 12 blaadjes basilicum, gescheurd of in reepjes gesneden
  • 4 knoflookteentjes, in dunne plakjes gesneden
  • 6 stuks ansjovis op olie, uitgelekt en in stukjes gehakt (optioneel)
  • 2 el goede olijfolie
  • 2 bollen mozzarella (optioneel)
  • 12 lekkere olijven 
  • 1 ui rode ui, in ringen gesneden, zachtjes gebakken in wat olie ( eventueel met wat suiker, zout en 
  • peper, afgeblusd met wat balsamico-azijn)
  • 2 el basilicumolie ( pureer wat basilicumblaadjes, met wat knoflook, zout en peper en olijfolie)

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven op 170 – 180 graden
  2. Halveer de paprika’s, maak schoon van binnen, maar laat de steel eraan!
  3. Leg ze met de bolle kant in een (niet te groot) bakblik of ovenschotel; dat de paprika’s elkaar kunnen steunen.)
  4. Vul de paprika’s met de tomaat, de knoflook, de basilicum, de ansjovis.
  5. Besprenkel ze met olijfolie en peper toe.  (ook  zout, wanneer men GEEN ansjovis gebruikt)
  6. Bak in de oven voor 35 min. De paprika’s moeten zacht zijn en lichtjes zwart gebakken aan de randen. Ze moeten wel hun vorm behouden.
  7. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. 
  8. Serveer de paprika’s, bvb op een grote schaal of per twee halve paprika’s per persoon op een bord.
  9. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de paprika’s. Samen met de olijven en de ui.
  10. Besprenkel met de basilicumolie.

Uit de grond is gestopt, maar Boeren & Buren zet het werk voort! Vind de Buurderij in jouw buurt, of open er zelf één!

Bij Boeren & Buren bestel je online lokale groente, fruit, zuivelproducten, ambachtelijk brood, (bio-)vlees en nog veel meer. Op de “Buurderij” ontvang je je bestelde producten rechtstreeks van de producent.

Lees meer op boerenenburen.nl