Uit De Grond - logo

Welkom op het Uit de grond blog! Uit de Grond is een online marktplaats waar je direct van kleine en duurzame boeren en voedselproducenten uit de regio kan afnemen.

Benieuwd welke boeren en producenten er in jouw buurt leveren?

Een echt herfstrecept: Pastinaak-appelsalade met walnoten

Gepubliceerd op 23 Oct 15

Appel en pastinaak gaan heel goed samen, vooral als ze een beetje bruin en zacht zijn geworden in de oven. Met een lekkere dressing en wat walnoten een heerlijke salade.

Nodig voor 2 personen:

  • 2 pastinaken
  • ½ el zonnebloemolie
  • 2 handappels, eventueel geschild, in achten, klokhuis eruit
  • Wat sla
  • Handvol walnoten, licht geroosterd, in stukjes

Voor de dressing:

  • 1 el zonnebloemolie
  • Sap van een halve citroen
  • ½ teentje knoflook met wat zout gepureerd of fijngeraspt
  • ½ tl mosterd
  • 1 tl vloeibare honing
  • Zout en peper

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Schil de pastinaken en snijd ze in de lengte in vieren.
  3. Snijd ze in stukjes van ongeveer 2 cm.
  4. Leg ze op een grote bakplaat,
  5. Bestrooi met zout en peper en besprenkel ze met olie, schep goed om.
  6. Zet ze 20 minuten in de ove, roer om en doe de stukjes appel erbij.
  7. Zet nog 10-12 minuten in de oven of tot de appels lichtgekleurd  en zacht zijn.
  8. Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten door elkaar te kloppen, met zout en peper naar smaak.
  9. Als de pastinaak en de appel gaar zijn, doe je ze in een kom en schep je ze om met de dressing.
  10. Leg wat sla op een schaal, leg daar de nog warme pastinaak en appel met de dressing op, strooi de walnoten er overheen. Serveer meteen.

Uit de grond is gestopt, maar Boeren & Buren zet het werk voort! Vind de Buurderij in jouw buurt, of open er zelf één!

Bij Boeren & Buren bestel je online lokale groente, fruit, zuivelproducten, ambachtelijk brood, (bio-)vlees en nog veel meer. Op de “Buurderij” ontvang je je bestelde producten rechtstreeks van de producent.

Lees meer op boerenenburen.nl